dijous, 21 d’abril del 2011

En un lugar de las Alpujarras...

...hi ha un lloc molt especial...la Sala Cervantina...una habitació dedicada a Don Quixot, que es troba dins la biblioteca municipal. El Sr Zaragoza, el que va ser bibliotecari durant 45 anys en una petita localitat anomenada Órgiva, va començar aquesta bonica col.lecció per a ell, i quan ja tenia força exemplars, va pensar que era una llàstima quedar-s'ho per a ell sol, i va decidir exposar-ho en aquesta seva segona casa.

Ell ja no hi és, però la bibliotecària d'ara, t'ensenya amb gran passió la sala i els exemplars més curiosos, com la novel.la en braile, en llatí macarrònic (una entremeliadura d'un capellà que el van castigar a traduir el Quixot al llatí, i va decidir donar-se algunes llicències), en quechua i en quasi tots els idiomes publicats!

El Fer, li ha comentat que jo també col.leccionava un llibre en tots els idiomes possibles, El petit príncep, i l'amable bibliotecària (no li hem preguntat el nom) s'ha afanyat a buscar els exemplars que tenia...en total 6. Ens hem promès que si trobem algun Don Quixot en alguna llengua estranya, li farem arribar, i ella que ens guardarà els exemplars curiosos d'el petit príncep, per quan un dia tornem al poble, donar-nos-els.

Ara espera una versió d'un idioma senegalès i un d'una illa del pacífic...la resta, ja els té coberts.

Hem passat una estona molt agradable, dins d'aquest màgic món literari que han creat uns enamorats de les lletres al bell mig de les Alpujarras, i que ens ha ajudat a espantar les cabòries més mundanes, d'hipoteques i bigues, que de tant en tant ens perturben el pensament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada